damkinet

Д-р Светлана | Хијалуронска киселина и волуметрија

Здоровье

20 ноября 2008

Д-р Светлана | Хијалуронска киселина и волуметрија

Д-р Светлана | Хијалуронска киселина и волуметрија
Пополнување и корекции на лице и врат со хијалуронска киселина Teosyal од Laboratories Teoxane, Geneva (www.teoxane.com). Teosyal е најнова генерација на ресорптивен филер кој трае 8 -- 18 месеци (зависно од зоната и продуктот што се употребува). Тој е монофазен филер вo форма на гел кој задржува вода на местото на апликација и моментално го надоместува изгубениот волумен и ги намалува брчките. Инјектирање на хијалуронската киселина воедно стимулура продукција на колаген. Процедурата се изведува во локална анестезија, сo минимално инвазивна техника, трае кратко и веднаш потоа пациентот може да продолжи со секојдневните активности. Кои зони се корегираат * Пополнување на усни, враќање на првобитната оптегнатост и свежина на усните и назначување на рабовите. Може да се зголемува волуменот или само да се изврши длабока рехидратација заради подмладување. Со посебна техника се подкреваат и виснатите агли на усните и лицето делува порасположено. * Пополнување на комисурите (вдлабнатини кои се спуштаат од усните агли према брадата) * Полнење на длабоките назолабиални бразди (од носните дупки према брадата) * Полнење на волуменот на образите: јаболчниците или празнините под јаболчниците. * Полнење на слепоочните вдлабнатини (темпорални регии) * Полнење на веѓите заради Лифтинг ефект * Полнење на длабоки подочници * Полнење на брчките околу очите * Полнење на длабоките брчки меѓу веѓите и на челото * Полнење на нежните брчки околу устата (пушачки брчки) * Полнење на вовлечена ...
Для Вас посмотреть ролик Д-р СветланаПопулярное


Статистика